2009

ΠΕΡΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ…

1.39Kviews

Υπουργό της κυβέρνησης, στο πλαίσιο συνόδου Υπουργών στις Βρυξέλλες κατά την έναρξη του Καλοκαιριού, συνόδευαν οκτώ (!!!) στελέχη του Υπουργείου του. Ανάμεσα σε αυτούς ο Γενικός Γραμματέας, ο Ειδικός Γραμματέας και όχι ένας άλλοι … έξι σύμβουλοι και συνεργάτες του.

Ο Υπουργός νοίκιασε τρεις πολυτελείς Mercedes (class S) – μετά οδηγού – με τιμή ενοικίασης 1.000 ευρώ ημερησίως, ενώ όπως είναι γνωστό, η Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία διαθέτει τα αναγκαία μέσα αυτοκίνησης για τους Υπουργούς που επισκέπτονται υπηρεσιακά τις Βρυξέλλες καθώς και πολυθέσιο όχημα για τη μεταφορά της συνοδείας του.

Και όλα αυτά τα έξοδα (εννέα ατόμων!!!) για να γίνει –μεταξύ άλλων θεμάτων ρουτίνας, χωρίς αιχμής– και η ανακοίνωση στο πλαίσιο του Συμβουλίου (Υπουργών) Ανταγωνιστικότητας, των επικείμενων επισήμων θυρανοιξίων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, η οποία συνοδεύθηκε από πρόσκληση των ομολόγων του στην τελετή εγκαινίων .

Περιττό να τονισθεί ότι λόγω της σύνθεσης της εννεαμελούς κουστωδίας το Υπουργείο υπολειτουργούσε για 2,5 ημέρες κατά τις ημέρες απουσίας όλου αυτού του κόσμου από τις θέσεις τους.

Αναλυτικότερα για το λογαριασμό, των αεροπορικών εισιτηρίων, της διαμονής όλων τους σε πεντάστερο ξενοδοχείο, των ημερησίων αποζημιώσεων εννέα ατόμων και του συνολικού κόστος ενοικίασης των πολυτελών Mercedes: βλέπε Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης.

Κατά τα άλλα η συμπίεση των δαπανών για τις συντάξεις θα σώσει τον προϋπολογισμό!

Leave a Response