2016

Μικτή Διυπουργική Επιτροπή Ελλάδος-Ιορδανίας που πραγματοποιήθηκε στο Αμμαν

1.82Kviews

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Δ. Μάρδας, αναχώρησε, την Κυριακή 8 Μαΐου, για το Αμμάν, όπου το διήμερο 9 και 10 Μαΐου πραγματοποιείται η Μικτή Διυπουργική Επιτροπή (ΜΔΕ) Ελλάδος-Ιορδανίας, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων για το 2016, δράσεων του Υπουργείου Εξωτερικών. Τον κ. Υφυπουργό συνοδεύει επιχειρηματική αποστολή, η οποία διοργανώθηκε από τον ΣΕΒ σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο του προγραμματισμού των του Υπουργείου Εξωτερικών, για τον τρέχοντα Μάιο έχουν προγραμματιστεί τέσσερις (4) Μεικτές Διυπουργικές Επιτροπές (ΜΔΕ), καθώς και η συμμετοχή της Ελλάδος σε δυο διεθνείς συναντήσεις οικονομικού ενδιαφέροντος

Ειδικότερα, ο κ. Μάρδας, ως Συμπρόεδρος της ΜΔΕ Ελλάδος – Ρωσίας θα συναντηθεί με τον κ. Μαξίμ Σοκόλοβ, έτερο Συμπρόεδρο ανωτέρω ΜΔΕ και Υπουργό Μεταφορών της Ρωσίας, στις 12-13 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθως, στις 18 και 19 Μαΐου, ο κ. Υφυπουργός θα μεταβεί στο Βερολίνο, συνοδευόμενος από ομάδα εκπροσώπων επιχειρηματικών φορέων της χώρας, προκειμένου να συμμετάσχει σε επιχειρηματική Διάσκεψη, στο πλαίσιο της γερμανικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ με θέμα «Connectivity for Commerce and Investment».

Στις 20 και 21 Μαΐου κ. Μάρδας θα μεταβεί στη Ντόχα του Κατάρ όπου θα συμμετάσχει ως ομιλητής στο World Economic Forum. Εν συνεχεία, ο κ. ΥΦΥΠΕΞ θα προεδρεύσει στις ΜΔΕ Ελλάδας- Κορέας (23/5), Ελλάδας-Αζερμπαϊτζάν (26-27/5), και Ελλάδας–Κίνας (30/5) που θα πραγματοποιηθούν, όλες, στην Αθήνα.

Οι ανωτέρω δράσεις εντάσσονται στον προγραμματισμό δράσεων οικονομικής διπλωματίας για το 2016. Ο σχετικός προγραμματισμός περιλαμβάνει την πραγματοποίηση 13 ΜΔΕ και 16 επιχειρηματικών αποστολών συνολικά. Υπενθυμίζεται ότι, κατά την περίοδο Ιουνίου 2013 -Ιανουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκαν τρεις μόνο ΜΔΕ.