2016

Επίσκεψη Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Δ. Μάρδα στην Ιορδανία (9-10 Μαΐου 2016)

1.47Kviews

Στο πλαίσιο προετοιμασίας της προσεχούς Μικτής Διυπουργικής Επιτροπής (ΜΔΕ) Ελλάδος – Ιορδανίας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Μάρδας ολοκλήρωσε σήμερα επίσκεψη εργασίας στο Αμμάν (9-10 Μαΐου 2016), συνοδευόμενος από επιχειρηματική αποστολή που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε, μεταξύ άλλων, όπως η ιορδανική αντιπροσωπεία, η οποία θα επισκεφθεί την Αθήνα, τον Σεπτέμβριο 2016, για την σύγκληση της ΜΔΕ Ελλάδος – Ιορδανίας, όπως συνοδεύεται από επιχειρηματική αποστολή.

Κατά την επίσκεψή του στο Αμμάν, ο κ. Μάρδας είχε επαφές με την κα Maha Ali, Υπουργό Βιομηχανίας, Εμπορίου και Προμηθειών Ιορδανίας, με τον κ. Ibrahim Saif, Υπουργό Ενέργειας και Ορυκτού Πλούτου, με τον κ. Tawfiq Al-Habashneh, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Υδάτων και Άρδευσης, με τον κ. Saleh Al-Kharabsheh, Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Σχεδιασμού και Διεθνούς Συνεργασίας, καθώς και με αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών και Αποδήμων.

Σημειώνεται ότι, για πρώτη φορά, ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στις συναντήσεις του κ. Υφυπουργού με τους Υπουργούς και αξιωματούχους της ιορδανικής Κυβέρνησης. Η τακτική αυτή, που εφαρμόσθηκε πιλοτικά στην περίπτωση της Ιορδανίας, θα ενσωματωθεί στην πρακτική του Υπουργείου Εξωτερικών σε ό,τι αφορά τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις και θα συνεχίσει να εφαρμόζεται και με άλλους φορείς και επιμελητήρια.

Ο κ. Μάρδας απηύθυνε, επίσης, χαιρετισμό σε Επιχειρηματικό Φόρουμ, που συνδιοργανώθηκε, 10.5, από το Εμπορικό Επιμελητήριο Αμμάν, το Βιομηχανικό

Αθήνα, 10 Μαΐου 2016

Επιμελητήριο Αμμάν και τον ΣΕΒ, με συμμετοχή ελληνικών και ιορδανικών επιχειρήσεων.