2008

Οι καταστροφές στη Σχολή Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ

1.77Kviews

Δεν είναι πίνακας μοντέρνας τέχνης η συνημμένη φωτογραφία!. Είναι μια καρφωμένη καρέκλα στο σπασμένο παράθυρο της βιβλιοθήκης του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ, μιας βιβλιοθήκης που είναι από τις αρχαιότερες του Πανεπιστημίου. Ένα από τα πολλά “έργα” των κουκουλοφόρων της πρόσφατης περιόδου.

Στην γνωστή ρήση «ευτυχώς δε θρηνήσαμε θύματα» από τους πρόσφατους βανδαλισμούς στη Σχολή Νομικών Οικονομικών και Οικονομικών Επιστημών δίνεται η ακόλουθη απάντηση: «Eυτυχώς κατά τύχη που δε θρηνήσαμε θύματα» καθώς έτυχε να μην υπάρχουν μέλη του διδακτικού προσωπικού στα γραφεία τους. Και δεν θα είμαστε πάντοτε τυχεροί στο θέμα αυτό!.

Παρά τις όποιες προσπάθειες της Πρυτανείας για προάσπιση της δημόσιας περιουσίας του πανεπιστημίου, οι βιβλικές ολοσχερείς καταστροφές εκατομμυρίων ευρώ σε πολλές Σχολές του ΑΠΘ, που θα επωμισθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι, δεν αποφεύχθηκαν. Άρα οι όποιες παρεμβάσεις της ήταν ανεπαρκείς και αναποτελεσματικές. Η αγανακτισμένη πανεπιστημιακή κοινότητα βλέπει λοιπόν μέσω των βανδαλισμών αυτών και της μη αντιμετώπισής τους, την απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου, την πλήρη κατάλυση του ασύλου και την καταστροφή της δημόσιας περιουσίας, λόγω της αδράνειας όλων των φορέων που καλούνται σύμφωνα με το νόμο να υπερασπίσουν.

Με αφορμή και τα θλιβερά γεγονότα της Νομικής, που καταδικάστηκαν από τους διδάσκοντες, όπως καταδικάστηκε απερίφραστα η αποτρόπαιος φόνος του δεκαπεντάχρονου, κυκλοφορεί ανάμεσα τους η ρήση ότι η Πρυτανεία υποσχέθηκε «ανοικτό πανεπιστήμιο» αλλά παραδίδει «…θερινό πανεπιστήμιο»!

 

Leave a Response